IPEMIS: Some common questions and answers

IPEMIS: Some common questions and answers

Some common questions and answers about IPEMIS: Now all in one link. A new link called Integrated Primary Education Management Information System (IPEMIS) has added to the e-primary system. There, teachers, students, school information, book demand, annual census, all the information must be given by June 30. Most of the information here comes from e-primary to auto. Each school will have a separate account.

If you want to update the teacher profile in this system, you need to scan and upload the copy of teacher’s appointment letter, all kinds of educational qualification certificate including training certificate, NID of teacher, teacher’s wife and his parents, birth registration certificate of children. You can watch the video tutorials by clicking on the “Information Services and Inquiry” icon by entering the link below for more information.

IPEMIS: Some common questions and answers

1. Any username and password on the IPEMIS system Use?

Answer: You can use your mobile number or e-mail address provided in the system as a username. To be onboard the system or to activate your user, first enter 6 zeros (000000) as the password. When onboarding or activating, you can set your preferred password on the system, which will be treated as your permanent password next time.

2. Any with my mobile number / e-mail address Why can’t the user be found?

Answer: Use the e-mail address or mobile number given in the old system (e-primary system). If you do not have any information in the old system, use the mobile number or email address with which your account was opened. Otherwise, with the help of your superiors, find or create your e-mail address or mobile number used in the system.

3. Users for private school teachers Who will make it?

Answer: The Assistant Upazila Education Officer or the Upazila Education Officer will create a user for the head teachers of all the private schools in their respective areas and all those head teachers will be able to add other teachers of their respective schools to the system.

4. What do I do if I forget my password?

Answer: On the sign-in page, ‘Forgot your password?’ Click on the link. Set the new password of your choice on the system by answering the security question you selected while onboarding. If you do not remember the correct answer to the security question, set a new password with the help of your superior.

DPE IPEMIS Form Update

5. Answers to safety questions during on-boarding What do I do if I forget?

Answer: In this case you will contact your nearest Assistant Upazila Education Officer or Upazila Education Officer. They will set a new password for you.

6. How do I change my password?

Answer: After signing in to the system, your name and surname are displayed in the upper right hand corner. Clicking on your name will bring up a drop down menu. You can set a new password by clicking on the ‘Change Password’ option from the drop down menu.

7. Which fields in the form must be filled out?

Ans: Fields marked with red star (*) of each form must be filled.

Fill out the IPEMIS Form Online – Information and Problem Solving

8. Your own mobile number or email address in the system How do I change?

Answer: After signing in, your name and surname will be shown in the upper right hand corner. Clicking on your name will bring up a drop down menu. Clicking on the ‘Update User Information’ option from the drop down menu will take you to your User Update page. There you can change it by clicking on your mobile number and e-mail address.

9. How do I update school information?

Answer: Clicking on the ‘School Information’ option in the menu on the left will take you to the school module. School data is divide into different categories. You will see different cards for each category. Update the information by clicking on the card information you want to update. You will find detailed information on this in the “School Information Management” section of the Head Guide and Assistant Teacher User Guide. (Download User Guide)

IPEMIS Form Fill-Up

10. Is there so much information about the school at once? Need to?

Answer: No, it is not necessary for you to fill in all the information at once. You will able to draft as much information as you have update. By updating and drafting the information step by step, when all your information has updated, you can submit it for approval. In this case, the information of private schools will update directly, approval will not required.

11. How to list your own school teacher See?

Answer: You can see the list of teachers in your school by clicking on the ‘Teacher List’ option from the ‘Teacher Management’ module in the menu on the left.

12. How do I enter new teacher information?

Answer: Information of new teachers of government schools will enter by the concern District Primary Education Officer following all the recruitment policies. The information of the new teachers of the private school will enter by the head teacher of the concerned school. You can enter information about the new teacher in your school by clicking on the ‘New Teacher’ option from the ‘Teacher Management’ module on the left.

Primary School Student Profile

13. How do I update teacher information?

Answer: Find the teacher information you want to update by clicking on the ‘Teacher List’ option under the ‘Teacher Management’ module in the menu on the left. Then click on the ‘Manage’ option on the right side of the teacher’s list and then click on the ‘Update Teacher Information’ option. You will find detailed information about this in the “Teacher Information Management” section of the Head Teacher and Assistant Teacher User Guide. (Download User Guide)

14. How do I update student information?

Answer: Student information can updated by clicking on the ‘Student Summary’ option in the left side menu. You will find more information on this in the “Student Summary and Information Management” section of the Head Teacher and Assistant Teacher User Guide.

15. When and how to submit school census Give?

A: Once the annual census is launch, you will see it in the notification banner on your dashboard. There you will find the link to submit the census. Also on the left side You can also go to the census page by clicking on the ‘Census Application Form’ option in the ‘Annual Census’ module in the menu. You will find detailed information on this in the “Census Management” section of the User Guide for Head Teachers and Assistant Teachers.

Primary School Teacher Profile IPEMIS

16. Some information changes after the census is submit What do I do if I need to?

Answer: Once your annual census is submit , it can not change. However, if your census approval request is reject, you can revise the information and resubmit. For this you need to personally contact your concerned Assistant Upazila Education Officer or Upazila Education Officer.

16. How do I re-submit a rejected census?

Answer: Once your submitted annual census is verified, you will see it in the notification banner on your dashboard. From there you will also see the reasons for rejection. In this case you will given two options, you can refill the entire census if you want or you can correct some part of the rejected census and resubmit it.

17. When and how to submit textbook demand Give?

Answer: Once the demand for textbooks starts accumulating, you will see it in the notification banner on your dashboard. There you will find demand submission links for your school. You can also go to your demand submission page by clicking on the ‘Annual Demand’ option in the ‘Annual Textbook Delivery’ module in the menu on the left. You will find more information on this in the “Book Distribution Management” section of the Head Guide and Assistant Teacher User Guide.

19. My requests and their approval How do I view the status?

Answer: You can see the pending applications for your approval by clicking on the ‘My Applications’ option under the ‘Application List’ module in the menu on the left. You can see the applications that have approved or rejected by clicking on the ‘History of Applications’ option. You will find detailed information in the ‘Application List’ section of the User Guide for Headmasters and Assistant Teachers.

About adminbd

John Romeo is a content writer.

View all posts by adminbd →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *